Bedankt Geke Westra

Bedankt Geke Westra


Op zondag 20 februari was het dan zover. Na 20 jaar inzet vol enthousiasme, creativiteit en toewijding als gemeentepredikant in Hurdegaryp, ging ds. Geke Westra officieel met vervroegd emeritaat.
Ds. Geke Westra was, voordat zij in Hurdegaryp kwam, een aantal jaren predikant in Emmen en Aldtsjerk/Readtsjerk. Behalve dat het werk in Hurdegaryp hiermee eindigt, is het ook het slot van het gemeentepredikant-zijn. Een bijzonder moment voor ds. Geke Westra, maar uiteraard ook voor haar man Jan Boersma, familie, vrienden en voor de gemeente. De feestelijke eredienst kon vanwege de coronamaatregelen slechts door een beperkt aantal gemeenteleden en genodigden worden bijgewoond. Uiteraard werd de dienst rechtstreeks uitgezonden via de livestream van de kerk. Kerkelijk centrum Nieuw Perspectief werd voor de gelegenheid feestelijk ingericht met kleurrijke bloemstukjes op de tafels en een prachtige liturgisch schikking. Ook nu had dominee Westra weer een boeiende dienst voorbereid met psalm 72 en Mattheus 25 vers 31-40 als inspiratie.
Woorden als ‘laat alles wat ademt in vrede bestaan’ en ‘mens waar ben je’ kwamen voorbij, maar ook beelden van God en de zeven werken van barmhartigheid verbeeld op een schilderij van Sieger Köder.

De dienst werd muzikaal omlijst door een zanggroep onder leiding van Marieke van der Meer, organist Joop de Jong en de band Revelation.Na de dienst werd ds. Geke Westra toegesproken door de voorzitter van de kerkenraad Machiel de Haan, werden er cadeaus uitgereikt en konden de aanwezigen en kijkers via de livestream genieten van een prachtige bijdrage van de clubs en van de kindernevendienst Jong Perspectief. Ds. Geke Westra sprak volgens een dankwoord voor de hartelijke woorden, het toegezongen lied en de prachtige cadeaus die zij mocht ontvangen.
Ook in de week na de afscheidsdienst zijn er nog drie mogelijkheden voor gemeenteleden om afscheid te nemen van ds. Geke Westra en haar man Jan Boersma.
De meeste mensen werken, wonen en blijven op één en dezelfde plaats. Een dominee niet, die gaat weer verder, die gaat voorbij. Ds. Geke Westra bleef 20 jaar in Hurdegaryp, maar gaat nu verder op haar levensreis. Met een begin en een einde dat veilig is in de handen van God. Ds. Geke Westra … bedankt dat u ‘onze’ herder en leraar wilde zijn!
 


KIJKTIP … Uiteraard kunt u de dienst terugkijken via www.kerkdienstgemist.nl.

Klik hier voor de ledenpagina met foto's van de dienst, de toespraken, felicitaties en het afscheid van gemeenteleden
 
terug