18 maart 2020: lezing gendertransitie

Anne de Groot
18 maart 2020: lezing gendertransitie
Seksuele- en genderdiversiteit is een veelbesproken thema. Waar voorheen met name werd gediscussieerd over homoseksualiteit, lijkt het debat nu meer te verschuiven naar genderidentiteit. Anne de Groot is waarnemend directeur van COC Friesland. Tijdens deze lezing zal ze uitleg geven over genderkwesties en gaan we in gesprek met elkaar en met een ervaringsdeskundige over gender en gendertransitie en de daarbij horende maatschappelijke vraagstukken en persoonlijke ervaringen.
 
lees meer »
 
18 april 2020: Een kleine pelgrimage

18 april 2020: Een kleine pelgrimage
We beginnen onze tocht bij de Bonifatiuskapel in Dokkum. Een plek om stil (van) te worden. Misschien dat u/jullie het nog weten? In 754: Bonifatius bij Dokkum vermoord! Hier staat een standbeeld van deze bekende bisschop en missionaris. Verder is er een bedevaartkapel, een park met kruiswegstaties en de beroemde bron. 
lees meer »
 
Vorming en toerusting

Vorming en toerusting
De commissie Vorming en Toerusting organiseert aansprekende lezingen, excursies, workshops, filmavonden en andersoortige avonden. Door te kiezen voor gevarieerde en actuele thema’s, proberen we een breed publiek (zowel kerkelijk als niet-kerkelijk, zowel van binnen als van buiten Hurdegaryp) te interesseren. Tijdens de avonden wordt verdieping geboden en is er voldoende tijd om met elkaar in gesprek te raken en elkaar beter te leren kennen. 
 
lees meer »
 
Nieuwsbrief V&T

Nieuwsbrief V&T
Wilt u vrijblijvend op de hoogte worden gehouden van de activiteiten van Vorming en Toerusting? Geeft u zich dan op voor de e-mailnieuwsbrief door een mailtje te sturen naar . Uw gegevens worden niet gedeeld met derden en u kunt zich te allen tijde afmelden.
 
lees meer »
 
Leen ’n film!

Leen ’n film!
Heeft u de voorgaande filmavonden van Vorming en Toerusting gemist, of wilt u een film thuis gewoon nog eens bekijken? Onze collectie bestaat inmiddels uit acht mooie films met inhoud, die u op verzoek kunt lenen.
 
lees meer »