Overstapdienst

Overstapdienst
Overstapdienst met hoofdrollen voor…… Eric, Dirma, Janna, Femke, Jesper, Ilse en Lise

Zondagmorgen 7 juli was de overstapdienst waar de eerder genoemde kinderen de ‘hoofdrol’ in speelden. Natuurlijk werkten er meer personen mee, Anneke v/d Kooi als voorganger en Leonie en Henk die bijna traditioneel de muzikale bijdrages verzorgden en de samenzang begeleiden.
De genoemde 7 kinderen …… ze kwamen al fietsend de kerkzaal binnen waarna ze bij bijna  elk onderdeel een rol speelden.
Tijdens gebeden, het bijbel lezen maar ook tijdens de overdenking had dit stel mooie bijdrages. Zelfs een klein toneelstukje werd opgevoerd, de tekst uit de bijbel werd uitgebeeld.
Erg mooi het moment dat vader, moeder of zelfs heit of mem de kinderen toespraken, mooie woorden die ze letterlijk en figuurlijk mee konden nemen op hun weg richting de nieuwe school maar ook tijdens de kerkdiensten waar ze niet meer naar Jong Perspectief gaan maar naar de tienerdiensten. Of het feit dat ze nu tijdens de diensten ‘gewoon’ in de kerk blijven.
Zowel van de ouders als van de kerk kregen de kinderen een presentje.

Het ‘vertrek’ was weer op de fiets, deze fietsen waren (eentje stond zelfs op slot) geparkeerd in het stilte centrum en via een rondje kerkzaal fietsten ze de hal in. Geregisseerd of niet maar dat was niet de bedoeling, gelukkig waren er een aantal tieners in de kerk die hun nieuwe ‘collega tienerdienst bezoekers’ weer ophaalden.

Tussendoor waren natuurlijk Leonie en Henk ook meer dan mooi aanwezig, prachtig zingend en spelend. Het leuke …. eigenlijk bij elk lied welke solo door Leonie of in samenzang werd gezongen was stil-zitten best wel lastig.
Het mooiste compliment ? tijdens de koffie hoorde ik een wat oudere mevrouw zeggen;
‘Se songen moaie feskes mar folgjend jier meie hja ek wol ris wat yn it Frysk sjonge, dat Ingelsk ferstean ik wol mar in it Frysk is it faaks noch moaier’

De jeugd heeft nu bijna vakantie en is na de zomer welkom bij de tienerdiensten !! 


Login voor alle foto's van deze dienst.
terug