WorldServants Boukje

WorldServants Boukje
Mijn naam is Boukje Wijngaarden en werk als juf op de CBS de Winde.

Anderhalf jaar geleden is een groep jongeren uit Hurdegaryp, waaronder mijn dochter Jiska, naar Malawi geweest met World Servants. Ze hebben daar geholpen met het bouwen van een school en latrines. Ik werd besmet met het World Servants-virus en wil nu graag zelf ook meebouwen. Ik heb besloten om in 2019 een reis te maken met een goed doel voor ogen. Ik ga drie weken naar Karatara, Zuid-Afrika.

Bij dit project ga ik helpen met het bouwen van een kinder- en jongerencentrum. Dat is hard nodig, veel kinderen en jongeren hebben in Karatara, Zuid-Afrika geen plaats waar ze terecht kunnen, dus hangen ze vaak rond op straat. Door te bouwen aan een centrum is er een plek waar ze terecht kunnen voor huiswerkbegeleiding, coaching en programma’s over Life Skills. Voor veel kinderen en jongeren ziet de toekomst er onzeker uit.

Er is veel werkloosheid en door de slechte vooruitzichten is er veel alcohol- en drugsmisbruik. Door het aanbieden van programma’s willen we bereiken dat jongeren andere keuzes gaan maken voor de toekomst, bijvoorbeeld dat ze een opleiding gaan volgen. Een kind dat geen andere keuze heeft dan te wonen en leven op straat, als moeder raakt me dit in mijn hart en daarom bouw ik deze zomervakantie mee aan een kind- en jongerencentrum. Hiervoor is echter veel voor geld nodig, namelijk € 2.775 euro. Ik betaal de reis zelf, maar dan nog is er veel geld nodig.

Waar we vorige keer met een groep van twaalf jongeren en hun ouders actie konden voeren en grote acties konden organiseren, is dit voor mij alleen niet haalbaar. Ik moet het dus hebben van kleinere acties en het aanschrijven van fondsen, flessenacties, auto’s wassen etc. De rest van het geld hoop ik bij elkaar te krijgen met sponsoring van familie, vrienden en kennissen. Ik kan dus alle steun en bijdragen gebruiken, waarbij ik ook een (vrijblijvend) beroep doe op u, elk bedrag helpt!

U kunt mij sponsoren via www.worldservants.nl klik daarna op het vergrootglas (rechtsboven op de website) en zoek dan op Boukje Wijngaarden. Wilt u op een andere manier bijdragen dat kan op rekeningnummer NL89 RABO 0349 811881 t.n.v B. Wijngaarden-Posthumus o.v.v. Bijdrage ZuidAfrika. Uw gift is aftrekbaar van de belasting.

Ook wil ik starten met de volgende acties: Ik sta bekend om mijn lekkere monchou en appelhavermout taart. Voor 10 euro kunt u die bij mij bestellen. Ook ben ik bereid om ’s avonds op uw kinderen te passen. Daarnaast zou ik het erg fijn vinden als jullie Poiesz zegels en/of boekjes voor mij zouden willen sparen. Graag inleveren bij Yolanda Ulfman, Koaikamp 41 of bij Jan Radersma, Reidfoarn 27 of op onderstaand adres (natuurlijk wil ik ze ook wel ophalen!). Ik hou jullie op de hoogte! Heeft u nog vragen? Bel, app of sms me dan op 0511-474956 of 06- 44007098 of e-mail me:

Alvast enorm bedankt voor uw steun en eventuele bijdrage!
Boukje Wijngaarden, Tillefeart 44, Hurdegaryp.
terug