JongPerspectief

JongPerspectief
Kerk Hurdegaryp met een nieuwe vorm van kinderdienst: Jong Perspectief!

Voor wie is Jong Perspectief?

Jong Perspectief is voor alle kinderen van de basisschool. We starten om half 10 in de kerk maar je mag ook rechtstreeks naar onze eigen ruimte gaan. In Nieuw Perspectief is dit het clublokaal/jeugdhonk, de ingang is te herkennen aan de beachflag die bij de deur staat. Wanneer er een dienst in de Hofkerk is, zal Jong Perspectief in het bijgebouw ‘De Hof’ zijn. Er is altijd iemand van de leiding aanwezig om de kinderen die niet eerst de kerk in gaan te ontvangen.
Rond half 11 is Jong Perspectief afgelopen en kunnen de kinderen die niet terug gaan naar de kerkdienst worden opgehaald. Iedereen is van harte welkom!

Wat houdt ‘Jong Perspectief’ in?
Het nieuwe programma bestaat uit drie onderdelen:
  1. gewone zondagen
  2. kinderkerkdiensten
  3. 5de zondagen


Kinderdienst op een 'gewone' zondag
De kinderen verlaten de kerk na het zingen van het kinderlied. De kerkdienst begint met: welkom, bemoediging, groet en gebed.

Daarna worden de kinderen uitgenodigd om naar voren te komen en te kijken wat er in de schatkist zit. Er volgt een kort gesprek met de leiding of de voorganger. Daarna wordt het kinderlied gezongen en verlaten de kinderen de kerkzaal.
Het programma in de eigen ruimte duurt ongeveer 45 minuten. Er is een welkom door de leiding en het thema wordt besproken. Daarna zingen we een lied. Er is een (vrijwillige) collecte voor een goed doel; deze is gelijk aan de diaconale collecte in de kerk. Er wordt een verhaal verteld en daarna is er tijd om te knutselen en/of een spel te doen.
Tijdens de collecte in de kerkzaal worden de kinderen weer opgehaald. Bij terugkomst laten de kinderen samen met de leiding zien wat er gemaakt en/of gedaan is bij Jong Perspectief.Kinderkerkdiensten
Elk seizoen worden er 6 kinderkerkdiensten ingeroosterd. Tijdens deze dienst blijven de kinderen de hele dienst in de kerk. De diensten die elk jaar terugkomen zijn: Palmzondag, Overstapdienst, Kinderkerkdienst in november en het Kinderkerstfeest. De andere twee diensten worden per seizoen ingeroosterd. Voor het seizoen 2018/2019 zijn dit de Agapè-viering en de jeugddienst op 12 mei 2019.
De kinderkerkdiensten worden  door de jeugddienst-commissie, de leiding van Jong Perspectief en de voorganger samen voorbereid.Vijfde zondag van de maand

Elke vijfde zondag van de maand wordt er een programma voor de kinderen georganiseerd buiten de kerk. Dit kan bijvoorbeeld een bezoek zijn aan de dorpstuin, aan een boerderij of een speurtocht door het dorp.Heb je vragen?
Voor vragen kun je contact opnemen met Rinske Grol.
Mail: jongperspectief@pghurdegaryp.nl.

terug