vrijdag 14 december 2018

Kerst op jouw manier?!

Datum: 
 vrijdag 14 december 2018
Tijdstip: 
 17:00 uur
Locatie: 
 Nieuw Perspectief

Het was vrijdagmiddag/avond 14 december druk in Nieuw Perspectief. Rond 17 uur kwamen meer dan 90 kinderen binnen, maar ook de bijna voltallige kerkenraad en de club leiding zelf natuurlijk.
Ook nog een aantal vrijwilligers voor meerdere ‘werkzaamheden’ een prachtige groep overigens.

Het doel van deze middag ? eerst knutselen voor o.a Bennema state bewoners en dan ….. lekker eten, kerst eten !
Er werden wel heel veel leuke dingetjes geknutseld, in 3 lokalen werden verschillende dingen geknutseld, kerstkransjes, kerst kaarten en zelfs glas in lood kunstwerkjes.
Na ruim een uur knutselen was het tijd om …. te eten.
Dat eten was erg mooi georganiseerd, de aanwezige volwassenen verdeelden zich over al die tafels in de hal van de kerk. Eén volwassene per tafel, ik hoorde de kinderen al zeggen ‘gaan wij met z’n allen aan 1 tafel ? helaas voor deze overigens heel gezellige dametjes ze hadden een tafel heer of -dame.
Na het welkom aan de diner tafel ging dominee Geke voor in gebed en mocht iedereen ‘op uitnodiging’ naar het buffet. 
Het diner begon met tomaten soep ‘rode soep’ aldus een jongeman ‘die lust ik niet’ er was geen alternatief en meneer had geen voorgerecht. Die soep was overigens wel erg lekker, het grootste compliment wat een chef ( in dit geval natuurlijk ‘onze’ Yolanda Ulfman ) kan krijgen is de vraag ‘mag ik nog wat ?’ het werd meerdere keren gevraagd.

Tussen de soep en het hoofdgerecht een spel / quiz, het kaarsenspel. Spannend maar niet echt lastig.
Het was hoofdgerecht tijd, een echt heerlijk kip ‘prutje’ en gehakt balletjes in nûtsjesmoor-stip. Voor de niet Frysk taligen het is gewoon pindasaus. Ook was er rijst en zelfs groente, hoeveel hiervan is gegeten is onbekend maar lekker was het allemaal zeker.
Het dessert van dit diner was het toetje welke al ‘miljoenen’ jaren populair is maar de laatste jaren een beetje in de vergetelheid geraakt is. Tegenwoordig is het wel in de winkels te vinden maar zeer mondjesmaat, en dan ook nog in 1 pak ……
Nee, in restaurant Nieuw Perspectief werd het vers bereid, een echte heerlijke vlaflip. Yoghurt, vanille vla en een heerlijk scheut ranja.

Knutselen klaar, eten klaar en naar huis, voor de kinderen wel maar al die eerder genoemde ‘grote’ mensen bleven nog even opruimen. Even, ja dat klopte iets met ‘vele handen maken  ligt werk’

De kinderen kregen nog een sinaasappel mee. Eerder werd er nog gevraag wie van de kinderen de gemaakte presentjes mee weg wilden brengen, deze hebben de dag er na hiermee geholpen. Er waren een aantal hulpjes die spontaan hun vinger opstaken !!

Toen ook de kerkenraadsleden, de clubleiding en al die andere vrijwilligers naar huis gingen en de deuren van Perspectief weer op slot waren was iedereen tevreden en gingen ze moe maar met een zeer voldaan gevoel naar huis. 

Login voor een foto impressie.

terug