Leen ’n film!

Leen ’n film!
Heeft u de voorgaande filmavonden van Vorming en Toerusting gemist, of wilt u een film thuis nog eens bekijken? Onze collectie bestaat inmiddels uit een serie mooie films met inhoud, die u op verzoek kunt lenen. Stuur hiervoor een e-mail aan vormingentoerusting@pghurdegaryp.nl.
 
 1. Des Hommes et des Dieux (2011)
  Een klooster, ergens hoog in de Maghrebijnse bergen tijdens de jaren ’90. Acht Franse monniken leven er in harmonie met hun islamitische dorpsgenoten. Terreur en geweld nemen echter langzaam maar zeker de bovenhand in de regio. Als de monniken besluiten om enkele gewonde terroristen te behandelen, reageren de autoriteiten furieus…
   
 2. Troubled Water (2009)
  Jan Thomas komt vrij uit de gevangenis waar hij acht jaar heeft gezeten voor kindermoord. Deze moord heeft hij altijd ontkend en hij is vastberaden na zijn vrijlating iets van zijn leven te maken. Hij weet een baan te krijgen als organist bij een kerk in Oslo, waar hij wordt herkend door de moeder van het kind dat acht jaar geleden verdween.
   
 3. Le Fils de l’Autre (2012)
  Wanneer Joseph zijn dienstplicht bij het Israëlische leger wil starten, ontdekt hij dat hij niet de biologische zoon van zijn ouders is. Hij is bij zijn geboorte verwisseld met de Palestijnse Yacine. Deze onthulling verandert het leven van beide families ingrijpend. Het dwingt hen hun eigen identiteit, waarden en overtuigingen vanuit een totaal nieuw licht te bekijken.
   
 4. Monsieur Lazhar (2011)
  De Algerijnse immigrant Lazhar vervangt op een lagere school in Montréal de plaats in van de lerares die tragisch om het leven is gekomen. Terwijl hij de kinderen helpt om te gaan met hun verlies, heeft hij omgekeerd baat bij de onschuld die zij nog in zich dragen. Een ontroerende film over verwerking van rouw, schuldgevoel, vriendschap en hoop.
   
 5. Oranges and Sunshine (2011)
  Margareth Humphreys, een sociaal werkster uit Nottingham, ontdekt een van de meest spraakmakende schandalen van deze tijd: de georganiseerde deportatie van kinderen uit kindertehuizen in Engeland naar Australië.
   
 6. Perfetti Sconosciuti (2016)
  Een groepje goed bevriende echtparen besluit tijdens een etentje álle telefoontjes en berichtjes te delen die ze binnenkrijgen. Ze blijken meer geheimen voor hun partner en vrienden te hebben dan ze dachten…
   
 7. Selma (2014)
  De spanningen lopen in 1965 hoog op na de dood van een jonge Afro-Amerikaan bij een protestactie tegen de nog steeds grove discriminatie van Afro-Amerikanen. Als statement en om aandacht te trekken organiseert Martin Luther King een mars van het plaatsje Selma naar de plaats Montgomery. De mars eindigt met bruut geweld door hard ingrijpen van de overheid (Bloody Sunday). Maar men laat het er echter niet bij zitten…
   
 8. The Children Act (2017)
  Rechter Fiona Maye (Emma Thompson) wordt alom geprezen om haar ethische en weloverwogen uitspraken. Ditmaal richt ze zich op een ingewikkelde zaak van een doodzieke 17-jarige jongen die een noodzakelijke bloedtransfusie weigert omdat het in strijd is met zijn geloof als Jehova's getuige. Besluit Fiona dat de jongen te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of weegt het recht op vrije wil toch zwaarder? 
   
 9. Lion (2016)
  De Indiase jongen Saroo Brierly komt als 5-jarige per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert, ver weg van zijn thuis en familie. Als hij 30 is gaat Saroo op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte.

   
 
terug