woensdag 25 september 2019

Pelgrimsreis naar Rome

Datum: 
 woensdag 25 september 2019
Tijdstip: 
 20:00  - 22:00
Locatie: 
 De Hof, Van Weerden Poelmanstraat 3 Hurdegaryp
Prijs: 
 € 6 p.p. incl. koffie/thee

Lezing door Lowie Mossel

Even er tussenuit en de stilte zoeken
Gedachten op een rij zetten
Afstand nemen van iets moeilijks
Nadenken over de toekomst en nieuwe energie opdoen

Tijdens een pelgrimsreis ga je grenzen over. Dit kunnen landsgrenzen zijn, maar ook standsgrenzen, landschapsgrenzen, lichamelijke grenzen of geestelijke grenzen. Iedere pelgrim komt tijdens zijn of haar tocht deze grenzen tegen. Je loopt door striemende regen en in brandende zonneschijn. Je ervaart behulpzaamheid en gastvrijheid. De overzichtelijke routine van wandelen, eten en slapen geeft rust.

Je moet je vaak overgeven in de handen van andere mensen. Je kunt niet alles voorzien, niet alles regelen en niet alles alleen volbrengen. Je doorloopt een stuk van de wereld en ervaart dat die wereld positief is. Soms heb je een ontmoeting waarvan je niet kunt geloven dat die toevallig is: met iemand die je de goede weg wijst.

Dorpsgenoot Lowie Mossel volbracht een aantal jaren geleden zijn pelgrimsreis van Hurdegaryp naar Rome: een voettocht van ongeveer 2.500 kilometer. Na ruim 4,5 maand liep hij het Sint-Pietersplein te Rome op en sloot hij deze waardevolle periode af. Tijdens deze avond vertelt hij over deze bijzondere ervaring.
 

terug