woensdag 29 januari 2020

Lezing Rembandt en de Bijbel

Datum: 
 woensdag 29 januari 2020
Tijdstip: 
 20:00  - 22:00
Locatie: 
 De Hof, Van Weerden Poelmanstraat 3 Hurdegaryp
Prijs: 
 € 6 p.p. incl. koffie/thee

Eind oktober was de heer Hamoen bij ons te gast in Hurdegaryp om een lezing te geven over Rembrandt en de Bijbel. Helaas moesten we de avond voortijdig afbreken in verband met de stroomstoring. Gelukkig beloofde de heer Hamoen terug te komen!

Opnieuw te gast!
We zijn erg blij te kunnen melden dat hij op woensdag 29 januari a.s. opnieuw bij ons te gast is. Belangstellenden die de vorige keer aanwezig waren, worden uitdrukkelijk uitgenodigd óók ditmaal te komen! En was u de vorige keer wellicht verhinderd? Deze nieuwe kans laat u vast niet lopen!


Over de lezing
Rembrandt geldt als één van de grootste schilders en etsers in de Europese kunst en in vele musea ter wereld is zijn kunst prominent aanwezig. Hij werd geboren in 1606 in Leiden en stierf op 4 oktober 1669 in Amsterdam. Het is dit jaar dus 350 jaar geleden dat hij overleed en dat betekent onder andere dat 2019 is uitgeroepen tot Rembrandtjaar. Vele musea besteden dit jaar dan ook aandacht aan zijn werk. Daarom gaan we dat tijdens deze avond ook doen. Over zijn enorme oeuvre is heel veel te vertellen - dat omvat persoonlijke portretten tot groepsportretten, voorstudies en verfijnde etsen. Deze avond richten we ons met name op zijn verbeelding van Bijbelverhalen. We nemen de tijd om een aantal bijzondere werken te bekijken, onder andere 'De verloren zoon'. Ook staan we stil bij de vraag of Rembrandt een bijzondere band had met joden. En van wie leerde hij toch dat spel met licht en donker? Kortom: veel te ontdekken!


Over de heer Hamoen
Dr. Jan Henk Hamoen was predikant van de Protestantse Gemeente in Joure. In de loop der jaren heeft hij zich intensief bezig gehouden met de verhouding tussen kunst en religie. In 2010 promoveerde hij op een studie onder de titel "Het schip der zotten", onder andere over De Blauwe Schuit en H.N. Werkman en de gedichtenreeks over het geloof van ds. Henkels met Simon Vestdijk. Verder is hij als bestuurslid betrokken bij de Stichting Nijkleaster in Jorwert en de Stichting Klaas Koopmans.
 

Datum en 
locatie
woensdag 29 januari 2020
De Hof, Van Weerden Poelmanstraat 3 Hurdegaryp
Aanvang 20.00 uur, deuren open om 19.45 uut
Entree 6 euro p.p. incl. koffie / thee

 

terug