Vacature Predikant (32-40 uur)

Vacature Predikant (32-40 uur)
Als Protestantse Gemeente Hurdegaryp zijn wij op zoek naar een predikant (m/v) die samen met ons creatief en vernieuwend werkt aan de aantrekkelijkheid en de vitaliteit van onze gemeente. Iemand die houdt van samenwerken en goed kan communiceren.

We zoeken een predikant die zich thuis voelt in de breedte van de Protestantse Kerk, die oog heeft voor verscheidenheid en zich wil verbinden met mensen die het geloof heel verschillend beleven. Een inspirerende bruggenbouwer.

De kerntaken voor de predikant zullen zijn:
  • Eredienst: het creatief vormgeven van de eredienst, zodat de verscheidenheid in onze gemeente tot haar recht komt;
  • Pastoraat: pastorale begeleiding van de ouderen rond ouderdom, ziekte en rouw;
  • Jeugd, jonge gezinnen en mensen in de leeftijd van 40-60 jaar: zoeken naar nieuwe vormen van gemeente-zijn, die aantrekkelijk zijn voor deze groepen.
Geïnteresseerd?
Herkent u zich in dit profiel en bent u geïnteresseerd in deze functie? Reageer dan zo spoedig mogelijk door een e-mail aan beroepingscommissiePGH@gmail.com. Wij zien uw reactie met belangstelling tegemoet. Heeft u vragen over deze vacature? U kunt contact opnemen met de heer Wieger Mink, voorzitter beroepingscommissie, via tel. 0511 – 477073 of 06 – 45460320. 

Over Hurdegaryp
Hurdegaryp heeft zo’n 5.000 inwoners en ligt ca. 10 km ten oosten van Leeuwarden. Het dorp is goed bereikbaar met zowel auto als OV (treinstation, buslijnen) en beschikt over een groot aantal voorzieningen (winkelcentrum, scholen, huisartsen, etc.). De kerk in Hurdegaryp is sinds 2008 een PKN-gemeente en telt ruim 800 leden.
 
terug