zaterdag 18 april 2020

Vervallen: Kleine Pelgrimage

Datum: 
 zaterdag 18 april 2020
Tijdstip: 
 10:30
Locatie: 
 Dokkum
Prijs: 
 € 6 p.p. incl. entree museum

Bezinningstocht voor jong en oud(er)

We zijn dit seizoen onze activiteiten begonnen met de grote pelgrimsreis van Lowie Mossel naar Rome. We sluiten af met onze eigen kleine pelgrimage. Een korte reis voor jong en oud.

We beginnen onze tocht bij de Bonifatiuskapel in Dokkum. Een plek om stil (van) te worden. Misschien dat u/jullie het nog weten? In 754: Bonifatius bij Dokkum vermoord! Hier staat een standbeeld van deze bekende bisschop en missionaris. Verder is er een bedevaartkapel, een park met kruiswegstaties en de beroemde bron.

Vervolgens voor de wandelaars lopen we een stukje van het zg. Claercamppad (ongeveer 5 km). Dit laatste is een nieuwe pelgrimsroute in Noordoost-Fryslân. We eindigen in Rinsumageest bij het Museum Klooster Claercamp. Hier horen we over de geschiedenis van dit voormalig klooster.

Uiteraard is deelname ook mogelijk voor niet-wandelaars. Voor hen wordt vervoer geregeld.

Zaterdag 18 april 2020, 10.30 uur
Kosten: 6 euro p.p. voor volwassenen,3 euro p.p. voor kinderen tot 12 jaar. Dit is incl. entree museum, lezing, koffie met koek; excl. bijdrage van € 2 p.p. voor de chauffeur.
Aanmelden: Vóór 4 april 2020 a.s. via een e-mail aan vormingentoerusting@pghurdegaryp.nl o.v.v. uw naam en (mobiele) telefoonnummer. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging.

Let op: maixmaal aantal deelnemers is 30, dus geef u snel op!

Meer informatie: www.bonifatiuskapel.nl en www.museumkloosterclaerkamp.nl

terug