woensdag 11 oktober 2023

Filmavond

Datum: 
 woensdag 11 oktober 2023
Tijdstip: 
 20:00
Locatie: 
 Nieuw Perspectief
Prijs: 
 6 euro

Daniel Daréus is een succesvolle internationaal bekende dirigent die aan de top meedraait. Maar hij is ook eenzaam, voelt zich slecht en is de uitputting nabij door het jachtige leven dat hij leidt. Na een lichamelijke en emotionele inzinking besluit Daniel zijn carrière abrupt te onderbreken en keert alleen terug naar Norrland, het dorpje in het hoge noorden van Zweden waar hij zijn jeugd heeft doorgebracht.

Zijn komst maakt natuurlijk wel wat los want Daniel is wereldberoemd en dat maakt hem tot mikpunt van de nieuwsgierigheid van de inwoners van Norrland die hem met evenveel bewondering als argwaan ontvangen. Het duurt niet lang voordat Daniel gevraagd wordt om wat adviezen te geven aan het kleine locale kerkkoor dat iedere donderdag repeteert.

Aanvankelijk ziet Daniel dat niet echt zitten. Hij komt immers voor zijn rust en wil de spotlights zoveel mogelijk vermijden. Maar Daniel kan niet weigeren en met tegenzin besluit hij dan maar een helpende hand te bieden. Het leven van Daniel en de levens van de inwoners van Norrland zullen nooit meer hetzelfde zijn...
 

terug