Volwassenen kopie Volwassenen kopie
De ouderen vormen een grote groep mensen. Ze zijn vaak minder mobiel en dan meer afhankelijk van de zorg van anderen. Om contact met de gemeente te houden is er een grote groep contactpersonen (vrijwilligers) die de ouderen bezoeken.
Met feestdagen, verjaardagen en ziekten wordt een speciale groet vanuit de kerk verzorgd. Ook in verzorgingshuis Bennema State wordt door vrijwilligers veel (bezoek)werk gedaan. In het voor- of najaar wordt een contactmiddag georganiseerd waarbij zowel het geestelijke als het sociale aspect aan de orde komt.

Aandacht:
Er is een grote groep vrijwilligers (contactpersonen) die de ouderen bezoeken. Met feestdagen, verjaardagen, ziekten ontvangen zijn  een speciale groet vanuit de kerk. In het voor- of najaar organiseren zijn contactmiddagen voor zowel het geestelijke als het sociale welzijn.
 
Kerstfeest.
In december organiseert de diaconie een ouderen kerstfeest in de Hof. Het ouderen kerstfeest is een jaarlijks terugkerende gebeurtenis dat letterlijk goed in de smaak valt. Tijdens de maaltijd is er tijd gereserveerd om samen kerstliederen te zingen en naar het kerstverhaal te luisteren. Heeft u vragen of misschien ideeën, laat het ons weten.
Contactpersonen:  Grietje de Haan tel. 472768 en Alie van der Veen tel.477691
 
Autovervoer.
Bent u niet in staat om op eigen gelegenheid naar de kerk te komen? Wij brengen en halen u graag. Op de laatste bladzijde van Twalud en in de agenda staat wie u kunt bellen voor vervoer.
Contactpersoon : Machiel de Han ,bereikbaar via autovervoer@pghurdegaryp.nl of via kerkauto@pghurdegaryp.nl

Film bekijken ?

Heeft u de filmavond van Vorming en Toerusting gemist, of wilt u de film thuis gewoon nog eens bekijken? Onze collectie bestaat inmiddels uit vijf mooie films met inhoud, die u op verzoek kunt lenen. Stuur een mail naar : vormingentoerusting@pghurdegaryp.nl

1. Des Hommes et des Dieux (2011)
Een klooster, ergens hoog in de Maghrebijnse bergen tijdens de jaren ’90. Acht Franse monniken leven er in harmonie met hun islamitische dorpsgenoten. Terreur en geweld nemen echter langzaam maar zeker de bovenhand in de regio. Als de monniken besluiten om enkele gewonde terroristen te behandelen, reageren de autoriteiten furieus…
2. Troubled Water (2009)
Jan Thomas komt vrij uit de gevangenis waar hij acht jaar heeft gezeten voor kindermoord. Deze moord heeft hij altijd ontkend en hij is vastberaden na zijn vrijlating iets van zijn leven te maken. Hij weet een baan te krijgen als organist bij een kerk in Oslo, waar hij wordt herkend door de moeder van het kind dat acht jaar geleden verdween.
3. Le Fils de l’Autre (2012)
Wanneer Joseph zijn dienstplicht bij het Israëlische leger wil starten, ontdekt hij dat hij niet de biologische zoon van zijn ouders is. Hij is bij zijn geboorte verwisseld met de Palestijnse Yacine. Deze onthulling verandert het leven van beide families ingrijpend. Het dwingt hen hun eigen identiteit, waarden en overtuigingen vanuit een totaal nieuw licht te bekijken.
4. Monsieur Lazhar (2011)
De Algerijnse immigrant Lazhar vervangt op een lagere school in Montréal de plaats in van de lerares die tragisch om het leven is gekomen. Terwijl hij de kinderen helpt om te gaan met hun verlies, heeft hij omgekeerd baat bij de onschuld die zij nog in zich dragen. Een ontroerende film over verwerking van rouw, schuldgevoel, vriendschap en hoop.
5. Oranges and Sunshine (2011)
Margareth Humphreys, een sociaal werkster uit Nottingham, ontdekt een van de meest spraakmakende schandalen van deze tijd: de georganiseerde deportatie van kinderen uit kindertehuizen in Engeland naar Australië.
6. Perfetti Sconosciuti (2016)
Een groepje goed bevriende echtparen besluit tijdens een etentje alle telefoontjes en berichtjes te delen die ze binnenkrijgen. Ze blijken meer geheimen voor hun partner en vrienden te hebben dan ze dachten.
 
terug